28 Aralık 2009 Pazartesi

Anaokulunda İhmalkarlık :(


İhmalkarlık ki ne ihmalkarlık...

Gelelim olayın başına. Utku iki yıldır İzmir Buca'da bulunan özel bir anaokuluna gidiyor. Sahibi de annemin apartman komşusu. Geçen sene çok tatlı, çok sevecen güler yüzlü bir öğretmeni vardı. İlk başlarda okulda zorlansada zamanla alıştı öğretmeni sayeside.

Bu sene başında aynı okula tekrar kayıt yaptırdık. Okula bir gittik ki geçen seneki öğretmeni yok, değişmiş. Sadece öğretmen değişse, abartısız bütün kadro değişmiş. Utku'ya çaktırmamıştım ama benim bile kanım kaynamamıştı okulun yeni kadrosuna. Hele de Utkuların sınıf öğretmeni geçen seneki öğretmenine göre daha soğuk, mesafeli gelmişti bana.

4 aydır gidiyordu bizimki okula ama ben hala ısınamamıştım yeni öğretmene. Derken zamanla öğretmenin ve yanındaki stajyerlerin disiplinsizlikleri başladı. (bu arada zırt pırt da stajyer değiştiriyor okul)

Bir gün Utku'nun diş fırçasını kaybediyorlar, bir gün temiz yorgan gönderiyorum onlar kirlilerini göndermiyorlar falan. Hadi bunlar ufak tefek pürüzler olduğundan pek aldırmadım.

Utku öğle uykusuna yatmayı her 4-5 yaş çocuğu gibi reddediyor; ama okulda zor da olsa uyuyordu. Bir gün Utku'dan öğrendimki :
''6 yaşta cadı varmış anne'' dedi bana.
''ne cadısı oğlum'' dedim.
''elektrikleri kesiyomuş, öğretmen biz uyurken böyle dedi'' diyor. Şok oldum. Ben oğlumu bu zamana kadar hiç bir şekilde korkutmamıştım. Bunu duyunca çok şaşırdım ve git gide okulundan iyice soğudum.

Bardağı taşıran son damlaysa bugün gerçekleşti:

Utku eve geldi. babasıyla biraz boğuşup oynadılar. Tam o sırada Ümit ''bu çocuğun altı ıslak, çiş yapmış bu'' dedi. Sonra Utku'yu iyice sıkıştırdık. ''Oğlum nerde çiş yaptın, serviste mi, okulda mı?'' diye bayaa sorduk. Başta korktu kızıcaz diye söylemedi. Sonra öğrendik ki meğer öğle uykusunda altını ıslatmış. Bazen yatarken altını ıslatıyor ama uyanıkken hiç böyle bişey yapmadı şimdiye kadar. Yani uykusunda yaptığı belliydi. Yine de emin olmak istedik. Zaten üzeri neredeyse kurumaya başlamıştı. Yani yeni yapmadığı belliydi.

Düşünsenize çocuk okulda saat 13:00 gibi uyuyor, eve 17:00 sularında geliyor. Yaklaşık 3-4 saat altı ıslak kalmış yavrumun. Bu nasıl sorumsuzluk böyle hem de özel bir okulda.

Bende hemen öğretmenini aradım.''Allah Allah hiç faketmedik, Utku'da söylemedi. Nasıl oldu acaba'' falan deyip kem küm etmeye başladı.

Çok kızdım arkadaşlar. Hala da kızgınız. Hele Ümit. Zaten o da istemiyordu Utku'nun artık bu okula gitmesini. Yarından itibaren de göndermiycez. Ben zaten artık evdeyim. Çalışmıyorum. Oğluma güzel anaokulu setleri alarak, onunla faaliyetler, resimler yaparak daha verimli vakit geçirebiliriz. Böylesi hepimiz için daha iyi.

Ne dersiniz. Sizce de haklı değil miyim???

4 yorum:

  1. Çok haklısın canım paranla bile rezil oluyosun bu ülkede herkes kendini bişey zannetmeye devam ettikçe, değişeceğinide zannetmiyorum. Bide birşey sorcam yeni kayıt yazarken, bu satır aralığını nasıl veriyosunuz bi türlü beceremedim, yardım edersen çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. üzüldüm canım:( evde bence de daha özenli olacağını düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  3. sağolun arkadaşlar görüş ve desteklerinizden ötürü..

    YanıtlaSil
  4. ben şu cadı işine takıldım.bir öğretmenin yapmaması gereken birşey.alt ıslatma da bununla bağlantılı olabilir.öğretmenlik çok önemlidir.herkesin,özellikle de çocukları çok sevmeyenlerin yapmaması gerek.

    YanıtlaSil