10 Aralık 2009 Perşembe

2 Yaş Sendromu, 4 Yaş Ergenliği :(


Bu çocukların sendromları, ergenlikleri ne zaman biter acaba? Tabi daha asıl büyük ergenlik olan bluğ çağıda vardı dimi?

Dün akşam bizim evde ortalık baya gergindi. Uzun zamandır sinirli olmayan, bilakis gayet ılımlı, sakin olan ben dün tabiri caizse zıvanadan çıktım.

Bizim oğlan 4 yaşını yeni doldurdu. Bu arada kreşe de gidiyor. ama kreşte yaptığı faaliyetler yetmese gerek eve gelip bir de evde gösteriyor hünerini. Çok güzel bu konuda şikayetçi değilim. El becerisi de gelişmiş oluyor bir sayede.

Fakat o dağınıklıklar, kağıt kırpıntıları, pamuk artıkları, faaliyeti için kullandığı bilimum araç gereçleri... Hepsinin bir anda salona saçıldığını düşünürseniz ortalık fena karışıyor yani. Bir de üstüne üstlük ''ben toplamıcam, salak'' tarzı bir üslup..


Tabi sizinde takdir edeceğiniz gibi ben çıldırdım. Biz zaten ailece evde çalışıyoruz. Eşim, ben ve kaynım. (İşimiz web tasarım üzerine home office çalışıyoruz yani) Tahmin edersinizki benim için zor bir durum, işlerim hiç bitmiyor.

Kahvaltı, ortalık toplama, iş, yemek, evin bitmeyen işi derken oğlanında üstüme gelmesi ben de böyle bir hava yarattı. Tabi sonrada üzüldüm çocuğa yüklendiğim için. Yanlış anlaşılmasın kesinlikle şiddet uygulamadım. Kendime yaptım ne yaptıysam ağladım, ağladıkça da rahatladım.


Aslında oğlumun kardeşe ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz şu aralar. Çünkü Utku yalnız oynamayı sevmeyen bir çocuk. İlk oyun çağına başladığından beri benimle oynadığından yalnız oynamayı bilmiyor. Evde de ona bir arkadaş gerekiyor.


Yine de çok şükür halimize. Çocuklarımız bizim herşeyimiz. Herşeye rağmen... Büyüklerinde dediği gibi: bu sayede annelerimizin değerini daha iyi anlıyoruz.

8 yorum:

  1. çok tatlı bir blog burası...çocuk büyütmek zor olduğu kadar harika bir şey olmalı...
    Allah yardımcınız olsun
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. teşekkür derim. Tabi çok da güzel bir meslek annelik. Allah herkese nasip etsin..

    YanıtlaSil
  3. bloğuma yaptığınız güzel yorum için çok sağolun.tabiki kaynak göstererek el işlerimi kendi sitenizde de yayınlayabilirsiniz.iyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  4. ben de teşekkür ederim. sizden izin çıkınca yayınlamaya başladım bile.. :)www.dantelmodelleri.gen.tr de..

    YanıtlaSil
  5. nerdesin kaç gündür niye birşeyler yazmıyosun canım sıkılıyor öptüm

    YanıtlaSil
  6. hafta sonu pek giremiyorum canım nete o yüzden teşekkür ederim ilgin için...

    YanıtlaSil
  7. tatlım hepizimiz aynı durumdayız :)belki yalnız olmadığını bilmek seni rahatlatır :))arada bi ağlamak iyi geliyor benimkide arada bi ağlatır beni sonra gelip sırtımı sıvazlar "tamam geçicek üzülme hepsi geçicek" diye :) beni taklit ediyo aklınca :))
    her şeye rağmen iyi ki varlar :) sevgiler canım

    YanıtlaSil
  8. Çatı katı ilkay teşekkür ederim. Gerçekten herşeye rağmen varlar.zaten o sevimlilikleri de olmasa hiç çekilmicekler.. :)

    YanıtlaSil